Van je medewerkers wil je dat ze maximaal presteren. Logisch, want daar vaart je bedrijf wel bij. Maar medewerkers zijn geen robots en daarom is het belangrijk dat je goed voor hen zorgt. Zo blijven ze gemotiveerd en voelen ze zich goed in hun functie. Werkplezier is een belangrijk onderdeel dat je zéker niet mag onderschatten. Wij hebben wat goede tips voor je voor bedrijven uit de kop van Noord-Holland die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het werkplezier en daarmee de productiviteit van je medewerkers!  

 

 

Tip 1: An apple a day… 

We weten het allemaal: Gezond eten is goed voor ons. Het draagt bij aan een goed functionerend immuunsysteem en maakt dat je je fit voelt. Toch is gezond eten niet altijd even makkelijk. JM Fruitpakketten uit Hoorn heeft hier een handige oplossing voor. Jan Meerlo: ”Wij leveren wekelijks vers fruit aan bedrijven in heel Westfriesland. Zoveel mogelijk lokaal en de kwaliteit staat voorop. Het abonnement is wekelijks opzegbaar en wisselt mee met de seizoenen.” Eenmalig je personeel belonen met een gezonde snack? Jan heeft ook een foodtruck waarmee hij smoothies en salades maakt en serveert op locatie. 

 

Tip 2: Onderwaterwereld op kantoor 

Een aquarium huren is een fijn hulpmiddel om een rustpunt te creëren in een werkomgeving. Erik Rood uit Zwaag springt met zijn bedrijf ‘Aquarium Verhuur’ in op deze behoefte. Erik: “Het kijken naar vissen werkt kalmerend en heeft zo een goede invloed op de bloeddruk. Ik lever inmiddels aan 130 bedrijven in het land. Werknemers gaan vaak even naast het aquarium zitten om tot rust te komen.” Erik biedt een handig abonnement aan waarmee hij de schoonmaak, het onderhoud en zelfs het voeden van de vissen (elektrisch) verzorgt. 

 

Tip 3: Stoelmassages 

Het is wetenschappelijk bewezen dat massages stress verlagen. Dat feit zorgt ervoor dat steeds meer werkgevers zorgen dat hun werknemers tijdens werktijd een massage krijgen. Vooral een stoelmassage is populair. De kleding kan dan namelijk gewoon aanblijven. Karin Kon van Massagepraktijk Aandacht & Ontspanning: ”Een massage verbetert de doorbloeding; werknemers kunnen zich beter concentreren, melden zich minder vaak ziek en zijn gemotiveerder voor hun werk. Naast alle fysieke voordelen, blijken medewerkers ook weer meer zin te krijgen in hun werk na een massage, omdat ze zich vitaler voelen.’’ 

 

Tip 4: Sporten in teamverband 

Sporten heeft een positief effect op je mentale en fysieke gesteldheid. Speciaal voor bedrijven heeft CrossFit Energy uit Zwaag een trainingsprogramma ontwikkelt zodat je medewerkers op een vast moment in de week kunnen trainen. Sandra: ”Onze coaches zorgen voor lessen met een hoop afwisseling en teamspirit! De lessen zijn uitdagend, voor ieders niveau en binnen 60 minuten sta je stralend en voldaan weer buiten (of neem je een heerlijke smoothie of kop koffie in de kantine). 

 

Tip 5: Lekkere koffie voor op het werk 

Voor veel mensen is koffie toch wel dé brandstof tijdens een werkdag. Investeren in goede koffie voor de zaak is dan ook geen overbodige luxe. Koffie van Hoorn brandt zelf haar koffie met een verhaal. Op ambachtelijke wijze en in haar eigen branderij in hartje Hoorn. Bovendien leveren ze de koffie voor op de zaak milieuvriendelijk in herbruikbare blikken, die ze zelf komen omwisselen bij de nieuwe levering. Staat ook nog leuk!  

 

En hoe zit het met de fiscus? 

De meeste diensten in dit artikel vallen bij de Belastingdienst onder de zogenaamde nihil  waardering. Dit houdt in dat het niet van invloed is op de werkkosten regeling. De kosten  voor bijvoorbeeld het verstrekken van fruit of koffie zijn fiscaal volledig aftrekbaar. Dit houdt in dat je alle kosten 100% kan aftrekken van de belasting. Dit geldt ook voor de BTW. Ook de massage, aquarium en sportlessen vallen hieronder. 

 

Contact

Benieuwd wat PAVO HR voor jouw werknemers kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op! Wij publiceren onze nieuwsartikelen ook op onze Linkedinpagina.