Juwelier van den Mosselaar

Daniëlle van den Mosselaar kwam bij ons met een vraagstuk over coaching en het neerzetten van een stabiele HR-basis waar ze op terug kan vallen. Middels een aantal coachingsessies heeft zij inzicht gekregen in haar eigen kennis en kunde en hoe deze in te zetten binnen de organisatie. Daarnaast heeft Danielle, aan de hand van de tips, een stabiele basis kunnen neerzetten met onder andere een eigen personeelshandboek en functieprofielen.

Personeelshandboek

Naast een leuk welkomstboek geeft het de medewerkers ook inzicht in de interne regels, richtlijnen en de cultuur van het bedrijf. Dit handboek is een onderdeel van het arbeidscontract en biedt dus de mogelijkheid om je medewerker meer inzicht te verschaffen in o.a. gewenste omgangsvormen en hoe je omgaat met verzuim. Dit handboek, waarin alles staat omschreven, sterkt je HR basis en daarnaast kun je gemakkelijk op het handboek terugvallen. Wat ons betreft essentieel voor een goede bedrijfsvoering.

Wat juwelier van den Mosselaar over ons zegt:

“Yvonne heeft mij geholpen met het op orde krijgen van ons personeelsbeleid en het op papier zetten van een duidelijk personeelshandboek waardoor de verwachtingen voor iedereen duidelijk werden.
Door simpele, duidelijke en verhelderende vragen legde Yvonne de pijnpunten binnen ons bedrijf bloot en werden oplossingen helder. Door de “huiswerkopdrachten” werd het traject ook echt een traject en niet alleen iets wat de aandacht heeft als Yvonne er is.”

“Yvonne is een fijn persoon om mee te communiceren: vriendelijk, recht-door-zee en duidelijk. Geen zweverige theorieën, maar heel praktisch. We hadden direct een klik. Door duidelijke afspraken binnen een tijdspanne werd het een traject met een duidelijk begin en einde waarin stappen gezet zijn op het gebied van personeelsbeleid. Yvonne is makkelijk te bereiken via mail en per telefoon. Even een vraag tussendoor via de mail stellen was heel makkelijk en fijn.”

“Ik zou ieder bedrijf (ook juist de kleine bedrijven met weinig personeel) een traject met Yvonne gunnen. Door haar blik van buitenaf en haar ervaring kijk je zelf met andere ogen naar je bedrijf en zie je precies waar dingen goed en minder goed gaan. Ons bedrijf is weer een stapje verder gegroeid.”

– Daniëlle van den Mosselaar (eigenaresse juwelier van den Mosselaar)