Het kerstpakket van 2022

U wilt dat uw medewerkers maximaal presteren. Logisch, want dat komt uw bedrijf ten goede. Maar werknemers zijn geen robots en daarom is het belangrijk dat u goed voor ze zorgt. Zo blijven ze gemotiveerd en voelen ze zich goed in hun werk. Werkplezier is een belangrijk onderdeel dat je niet moet onderschatten. Wij hebben een aantal goede tips voor u voor bedrijven uit Noord-Holland die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het werkplezier en daarmee de productiviteit van uw medewerkers!

De kerstpakketten zijn nog steeds een geliefde traditie in ons land. Aan het einde van het jaar uw werknemers verwennen met een verrassend pakket. En hoewel er steeds meer alternatieven zijn in de vorm van cadeaukaarten en belevenissen, blijft het kerstpakket immens populair. Hoe ga je daar in 2022 mee aan de slag?

Veel bedrijven beginnen in de zomer al na te denken over hun plannen voor het einde van het jaar. Vanaf dan worden de eerste kerstpakketten al besteld. Maar de definitieve beslissingen worden nog in november genomen. En in dit turbulente jaar zijn er een aantal keuzes te maken, vooral omdat de kerstpakketten ook duurder zijn geworden.

Wel of geen pakket?

Vanuit het oogpunt van kostenbesparing kun je ervoor kiezen om geen pakket te doen. 2022 was onmogelijk duur met stijgende kosten op alle fronten. Maar dat geldt ook voor medewerkers. Dat stukje waardering aan het eind van het jaar is weer een bevestiging dat ze het goed gedaan hebben. Een extraatje voor de feestdagen. Sla de kerstpakketten dus niet zomaar over.

Duurzaam of traditioneel

Als u duurzaamheid bij uw werknemers wilt stimuleren, moet u bewuste keuzes maken. Kies voor een pakket met een dikke trui of warme deken of een duurzame gadget zoals een oplader op zonne-energie. Maar kijk ook naar de herkomst van de producten en de bestemming van het verpakkingsmateriaal. Een knappe doos kan bijvoorbeeld gebruikt worden om spullen in op te bergen. Scheelt weer afval!

Kies een thema

Met een themapakket kun je alle kanten op en geef je tegelijkertijd richting aan. De laatste jaren zijn veel kerstpakketten weer gevuld met etenswaren en dat kan dan gekoppeld worden aan een land. Ingrediƫnten voor Spaanse tapas, Griekse mezze of Italiaanse antipasti bijvoorbeeld. Maar je kunt ook kiezen voor een wintersportthema met warme chocolademelk, mashmallows en een warme deken.

Wees creatief

Het budget mag dan minder zijn dan voorgaande jaren en we staan allemaal voor uitdagingen, maar met creativiteit kom je een heel eind. Al geef je een leuk kaartspel, wat ingrediƫnten voor een drankje en een persoonlijk kaartje; het gaat om het gebaar. Om de positieve energie die ervan uitgaat. Er is altijd wel een pakket dat binnen je budget past. Op tijd beginnen is de sleutel. Is dat dit jaar niet gelukt? Zet het dan op de planning voor volgende zomer!

Veel plezier met geven!