Tuincentrum De Boet

De Boet is een van de meest bekende Nederlandse Tuincentra, hun klanten komen van heine en verre om te shoppen en tijdens de populairste kerstshow van het land staat er file tot op de AC de Graafweg. Dit mooie West-Fries bedrijf telt heel wat oppervlakte meters en in het topseizoen loopt het aantal medewerkers op richting de 250.
Een stevige HR afdeling mag in zo’n organisatie niet ontbreken. Maar wat doe je als je je openstaande HR-vacatures niet vervuld krijgt? Dan ga je met PAVO in gesprek! Na enkele gesprekken met de HR manager ontstond er een mooie samenwerking. Samen met HR-adviseur Kiki vormt PAVO sinds 2022 het HR-team van De Boet.

De Boet is een echt familiebedrijf, op dit moment staat de tweede generatie aan het roer van de organisatie. Ze staat bekend om haar down-to-earth cultuur. Om deze cultuur te ondersteunen, is het belangrijk dat de HR-processen en activiteiten zowel op de CAO, de wetgeving als op de bedrijfscultuur aansluiten.

 

Een aanspreekpunt, diverse werkzaamheden

Wel zo prettig, iedere klant heeft zijn eigen aanspraakpunt binnen het PAVO team. Lisanne heeft die rol op zich genomen en ondersteunde 3 dagen in de week, voornamelijk op locatie in Hoogwoud op locatie en deels op afstand vanaf het PAVO kantoor in Zwaag.
Onze rol breidde snel uit waardoor wij mede fungeerde als de schakel tussen medewerkers, de leidinggevenden en de directie om zo het contact te stroomlijnen. Lisanne is met regelmaat betrokken bij het afdelingsoverleg. En voert P&O-gesprekken over de bijvoorbeeld de personeelsbezetting, adviseert over salarissen en CAO-gerelateerde zaken en schrijft de vacatureteksten. Maar ons takenpakket is breder dan dat. Zo houden we ons bezig met de personeelsadministratie, contractverlengingen, verzuim, de juiste stappen volgens de Wet verbetering poortwachter en het contact met de werknemer en de UWV/arbodienst.

 

Samenwerking geeft stabiliteit

Als onderdeel van het HR-team werken we samen met interne HR-professionals om de HR-afdeling van een bedrijf te versterken en ervoor te zorgen dat de dagelijkse operatie soepel blijft verloopt. We houden daarbij rekening met de bedrijfscultuur en dragen er aan bij om deze door te ontwikkelen.
Het vertrek van de HR manager in het begin van de samenwerking was een mooie aanleiding om de samenwerking op te schalen en uit te breiden.

Zo hebben De Boet en PAVO samen zowel de indiensttredings- als het proces van uitdiensttreding geoptimaliseerd waardoor de juiste vulling van het personeelssysteem gemakkelijker verloopt en tegelijkertijd het afgesproken salaris aan de salarisadministratie wordt doorgegeven.

 

De HR partner van West-Friesland

Met PAVO als schakel tussen diverse partijen heeft De Boet de juiste match gevonden om haar HR-activiteiten uit te voeren. Hierdoor kunnen wij een fijne werkomgeving blijven bieden aan onze medewerkers.