De voordelen van een hybride werkomgeving 

Opeens zaten we allemaal thuis. Met uitzondering van een aantal belangrijke sectoren dan. In het voorjaar van 2020 sloeg het coronavirus om zich heen, met als gevolg dat de laptops en mobiele telefoons over de toonbank vlogen. We moesten allemaal thuiswerken. Maar nu de wereld weer aan onze voeten ligt, werken nog steeds veel mensen thuis. Dat bevalt namelijk best goed. Maar het is ook belangrijk dat we elkaar af en toe in het echt blijven zien. Een hybride werkomgeving biedt het beste van twee werelden.  

Duurzaam voor medewerker en milieu 

Thuiswerkende medewerkers hoeven niet te reizen. Dat bespaart reistijd én uitstoot. Wanneer je medewerkers niet meer twee keer per dag hoeven te reizen, scheelt dat enorm voor het milieu. Maar ook voor het uithoudingsvermogen van je medewerker. Reizen is vermoeiend. Dus niet alleen het milieu gaat langer mee, maar je medewerker ook! En je bent dus ook ‘groen’ bezig. Wist je dat thuiswerkende medewerkers ook minder printen en minder koffiebekers verbruiken? En wat dacht je van het waterverbruik en de gas- en elektrarekening van de zaak?  

Een hogere productiviteit (en daardoor een blije werkgever) 

Wanneer je één bent met je laptop, kun je lekker doorwerken. Dat werkt beter dan wanneer je steeds afgeleid wordt door gesprekken met of van collega’s. Je lunch- en koffiepauzes duren thuis vaak korter, want je kunt dooreten en als je klaar bent kun je meteen weer aan de slag. Doordat je geen reistijd hebt kun je je energielevel ook veel gelijkmatiger verdelen over je werkdag. En is er íets betere brandstof dan je eigen koffie en je eigen verse lunch? Even een dagje doorstampen op zijn tijd doet wonderen voor de productiviteit!  

Meer werkgeluk (en daardoor minder verzuim) 

Wanneer medewerkers hun eigen dagplanning kunnen maken, blijken ze veel effectiever om te gaan met hun tijd. Ja, ze gaan misschien overdag sporten, maar zijn daarna drie keer zo productief. Ze worden niet gestoord door collega’s of andere randzaken en kunnen daardoor ongestoord verder werken. En als het nodig is, kunnen ze altijd ’s avonds nog even wat doen. Het feit dat ze de rust ervaren om hun eigen planning te maken en af en toe afstand te nemen van hun werk, maakt dat ze meer werkgeluk ervaren. En ontspannen, gelukkige medewerkers zijn nu weer heel goed voor jouw bedrijf.  

Voor je nu een te koop-bord in de tuin van je bedrijfspand zet: een plek waar je medewerkers elkaar fysiek ontmoeten is wel heel waardevol. Overleggen gaat efficiënter wanneer je elkaar in de ogen kunt kijken en direct kunt antwoorden. Doek dus niet je bedrijfsruimte meteen op, maar kies echt voor het beste van twee werelden. Hybride werken is dé werkvorm van nu en voor de toekomst. Dus omarm het en doe er je voordeel mee!