Invaro Group

Halverwege 2021 zijn wij contact gekomen met Ilona Groen, HR Manager bij Invaro Group. Vanuit de CAO Metalektro mogen zij gratis gebruik maken van de online leertool Ozone. Ilona vroeg of wij haar willen ondersteunen bij een O-zone project. Dit project hield in dat we samen een online onboardingprogramma in Ozone bouwden.

Ozone

Ozone is een online leerplatform dat diverse basis leerstoffen aanbiedt waarbij je ook je eigen leermodules kan ontwikkelen. Zo kan je makkelijk je medewerkers intern opleiden. Wij gebruikten het voor het ontwikkelen van een onboardingprogramma.

Onboarding Programma

Voor het ontwikkelen van het onboardingprogramma hebben wij eerst met diverse medewerkers gezeten. Zowel managers als medewerkers, net in dienst of al jaren in dienst. Dit zorgde voor een helder beeld over hoe de medewerkers zijn ingewerkt, maar vooral over hoe zij ingewerkt willen worden. Dit vormde voor ons de basis. Vervolgens hebben we de modules opgebouwd in twee fases: onboarding organisatiebreed en onboarding op de afdeling. Na afronding hebben we een pilot gedraaid met nieuwe medewerkers en de ontvangen feedback verwerkt. Invaro heeft nu een prachtige onboardingstool in handen, waarbij medewerkers snel ingewerkt kunnen worden en bovenal, zich snel thuis voelen binnen deze mooie organisatie.

Wist je dat:

Een nieuwe medewerker 54% productiever is na het volgen van een onboardingprogramma.

Veiligheid

Na het afronden van het onboardingprogramma groeide er een nieuwe wens: de medewerkers trainen en informeren op het gebied van veiligheid. Aangezien het platform Ozone goed is bevallen, hebben wij hiermee doorgepakt door een aantal modules omtrent veiligheid te bouwen.